Dintre toate metodele de contraceptie prezervativul conduce detasat la capitolul eficienta. Intrucat siguranta si sanatatea unui cuplu constituie o prioritate exista anumite lucruri care nu trebuie ignorate.
Se stie deja ca este un mijloc de protectie impotriva sarcinilor nedorite, dar si ca prezervativul te protejeaza de infectia cu boli care au transmitere sexuala. Dar exista si lucruri mai putin cunoscute despre prezervative.
Ambalajul nu se rupe cu dintii
Prezervativul este un dispozitiv confectionat din latex sau alte materiale similare, care se aplica pe penisul aflat in erectie inaintea actului sexual. Insa pentru a fi eficient este necesar sa verifici termenul de garantie si sa-l folosesti corect.
Ambalajul prezervativului nu se rupe cu dintii, fiindca risti ca acesta sa se rupa fara ca tu sa observi. Ambalajul se rupe cu degetele.
Exista si varianta feminina
Prezervativul pentru femei consta intr-un saculet mic cu un inel mic la un capat si unu mare la celalalt. Pentru a fi aplicat, se introduce inelul mic si saculetul in vagin. Astfel vaginul va fi protejat fiind captusit cu materialul prezervativului. Capatul deschis si mare iese la suprafata in timp ce penisul „aluneca" in capatul mare.
Il poti gasi in farmacii sau magazinele online.
Latexul si caldura
Este bine să ai mereu la indemana un prezervativ insa acesta nu se pastreaza in portofel sau si mai rau in sertarul masinii. Explicatia: temperaturile ridicate pot altera latexul, substanta din care este confectionat prezervativul.
Aerul sparge prezervativul
Acorda o atentie deosebita momentului in care rulezi prezervativul pe penis. Nu trebuie sa existe aer in interiorul lui. Pentru a evita acest lucru este indicat sa tii prezervativul de varf inainte de a-l rula pana la capat. Astfel eviti ca acesta sa se sparga.
In cazul in care ai rulat prezervativul pe dos, arunca-l si foloseste altul nou.
Cu lubrifiant sau fara?
Fara indoiala lubrifiantul joaca un rol important cand vine vorba de calitatea actului sexual. Lubrifiantul nu numai ca ajuta prezervativul sa penetreze mai bine vaginul inlaturand disconfortul dar si diminueaza riscul ruperii acestuia din cauza frecarii.
In schimb, in cazul unui vagin sensibil care se irita usor este mai bine sa eviti prezervativele cu lubrifiant.
Recomandat si pentru sexul oral
Chiar daca teoretic sexul oral este mai sigur decat cel vaginal sau anal, cand vine vorba despre transmiterea BTS-urilor chiar si sexul oral necesita aceasta precautie mai ales atunci cand nu iti cunosti foarte bine partenerul.
Stiati ca...?
Prezervativul apare in desene realizate in Egipt acum 3000 de ani, iar cel mai vechi prezervativ dateaza din 1640 si era facut din intestine de animale. Primul prezervativ modern a fost realizat in 1855.
Sursa: cancan.ro
Ai deja un cont?
Nu ai un cont inca?